Zoeken

Meest gezochte crimineel van Spanje bevindt zich mogelijk in Marokko

16 augustus 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Spaanse politie is in mei een campagne gestart om de tien meest gezochte voortvluchtige criminelen op nationaal en internationaal niveau op te pakken. Ze worden onder meer beschuldigd van moord, drugshandel, valsheid in geschrifte en seksueel misbruik van minderjarigen. Drie van hen werden inmiddels gearresteerd.

De meest gezochte crimineel van Spanje is Luis Martínez Calleja. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld en beschouwd als "extreem agressief". De kans is groot dat hij zich in Marokko ophoudt, maar hij kan zich ook in Spanje, Portugal, Frankrijk of Andorra bevinden.

Lees ook: Marokkanen krijgen boete van 13 miljoen euro in Spanje

Andere verdachten zijn Manuel Herrero Muñoz, die gezocht wordt voor doodslag; Ramón Saavedra López, gezocht voor opzettelijke doodslag en beschouwd als "gevaarlijk"; Diego Dario González Ghersi, gezocht voor seksueel misbruik van minderjarigen en Nikolay Shterev Kurkuchev, gezocht voor misdaden tegen de volksgezondheid, aldus Antena3.

Op de lijst staan ook Derek McGraw Ferguson, gezocht voor vrijwillige doodslag en beschouwd als "gevaarlijk en gewapend"; Manuel Bellido Moreno, gezocht voor de handel in vals geld; Vivian Andrea Vallejo Gutiérrez, gezocht voor mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting en geclassificeerd als "zeer gevaarlijk"; Norbert Kohler, gezocht voor drugshandel en beschouwd als "zeer gevaarlijk"; en tenslotte Tom Richard Diane Michielsen, gezocht voor drugshandel, het witwassen van geld en wapenhandel en ook hij wordt als "gevaarlijk en mogelijk gewapend" beschouwd.

Lees ook: Door FBI gezochte Franse student in Marokko gearresteerd

Manuel Bellido Moreno en Diego Darío González Ghersi werden intussen gearresteerd. De eerste werd op 1 juni in Madrid opgepakt en de tweede op woensdag 10 augustus in Alicante. De politie vraagt de hulp van het publiek bij het opsporen van de overige voortvluchtigen, onder wie sommigen al meer dan 15 jaar worden gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team