Zoeken

Marokkaan 12 jaar cel in voor mishandeling politieagent in Spanje

2 januari 2022 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Bilal M., van Marokkaanse afkomst, werd in Spanje gearresteerd omdat hij een politieagent aangevallen heeft die hem in de bus vroeg zijn masker op te zetten. De verdediging van de gewonde agent eist een gevangenisstraf van 12 jaar voor zwaar lichamelijk letsel, mishandeling van een politieagent in de uitoefening van zijn functie en openbare haat.

De agent, die toen niet in uniform was, vroeg de jongeman zijn masker op te zetten. Toen hij dat niet deed, besloot de agent zich te legitimeren door hem zijn dienstkaart en badge te tonen. Hij vroeg de dader zijn instructies op te volgen. Bilal M. begon vervolgens de agent te beledigen en te bedreigen. De politieagent bleef kalm tegenover de provocerende woorden. Dit is te zien op een video die door een passagier werd gemaakt.

Lees ook: Marokkaan duwt vrouw uit rijdende auto in Spanje

Bij de bushalte van Avenue 38 in Madrid, sloeg de dader de agent met beide voeten op de borst. Deze viel neer. De dader wierp zich toen op hem en sloeg hem in het gezicht, op het hoofd, de knieën... en vluchtte vervolgens weg. De agent overleefde de aanval maar raakte ernstig gewond. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen en onderging een spoedoperatie.

Voor de advocaat van de mishandelde agent, Pilar Sangorrín, is de aangerichte schade nog niet te becijferen. "Het enige dat mijn client wordt toegeschreven is een verwonding die niet is onderzocht", antwoordt de advocaat van Bilal M., José Luis Calvo, die er niet van overtuigd is dat alle verwondingen een gevolg zijn van de aanval.

Lees ook: Spanje: met geweld aangevallen Marokkaan overleden

Bilal M. werd op 29 oktober in Alicante gearresteerd met een valse Zwitserse verblijfsvergunning. Hij was in het bezit van een ticket naar Milaan en had dirhams en euro’s bij zich.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team