Zoeken

Spanje vraagt meer geld aan Europa voor Marokko

29 mei 2019 - 18:40 - Economie

©

Meerdere Spaanse verantwoordelijken hebben bij de Europese Unie de oprichting van een meerjarenfonds gevraagd om Marokko te helpen in de strijd tegen de illegale immigratie.

El Pais bericht dat zeker drie Spaanse verantwoordelijken de zaak hebben besproken met Simon Mordue, adjunct-directeur-generaal voor migratie en binnenlandse zaken van de Europese Unie, tijdens diens een bezoek aan Madrid op 10 mei.

Twee van deze verantwoordelijken zijn Élena Garzon, directeur-generaal Internationale Betrekkingen en Immigratie van het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken en Juan Enrique Taborda, hoofd van het Algemeen Commissariaat voor Buitenlanders en Grenzen. Beiden zijn het erover eens dat de financiële steun aan Marokko moet worden verhoogd.

Garzon en Taborda hebben er ook op aangedrongen dat Brussel "zo snel mogelijk" de financiële steun van 140 miljoen euro die zeven maanden geleden door de EU aan Marokko werd toegekend, te betalen. De Spaanse regering wil voorkomen dat Marokko de controles bij de grenzen en op zee vermindert.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team