Zoeken

Spanje belooft meer geld aan Marokko

21 november 2018 - 16:00 - Economie

©

De Spaanse premier Pedro Sánchez prees maandag tijdens een werkbezoek aan Marokko, de uitstekende betrekkingen tussen zijn land en het koninkrijk.

Sánchez bleef één dag in Marokko en maakte van de gelegenheid gebruik om meer financiële hulp van Europa te beloven om de illegale immigratie beter te bestrijden.

Naast de 140 miljoen euro die de Europese Unie enkele weken geleden al aan Marokko heeft beloofd, kondigde Pedro Sánchez zijn voornemen aan om de EU om een ​​"structurele hulp" te vragen voor het koninkrijk. Als tegenprestatie moet Marokko de terugkeer van zowel Marokkaanse migranten als migranten uit sub-Sahara Afrika vergemakkelijken. Dat bericht Europa Press.

Daarnaast zal het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken binnenkort een meeting organiseren met Algerije, Marokko, Senegal en Mauritanië om gemeenschappelijke oplossingen te vinden voor de stroom migranten die in de afgelopen maanden sterk is toegenomen.

Ook wordt verwacht dat in Sebta en Melilla de scheermesprikkeldraad wordt weggehaald volgens bronnen dicht bij de Spaanse Premier.

Bladna.nl