Zoeken

Spaanse stad legt Tanger hoge boetes op

11 mei 2022 - 09:40 - Wereld

©

De stad Tanger is eigenaar van het paleis Álava-Esquível in Vitoria (Noord-Spanje). Maar Tanger moet een boete van 174.443 euro betalen aan het gemeentebestuur van Vitoria, omdat de Marokkaanse stad het gebouw niet heeft onderhouden.

Het bedrag is de som van de boetes die aan de gemeente Tanger zijn opgelegd omdat ze heeft nagelaten het paleis te onderhouden en ook verzuimde om de vuilnisophaaldienst en andere belastingen te betalen, meldt gemeenteraadslid van Vitoria, César Fernández de Landa. Hij gaf eveneens aan dat de gemeenteraad de boetes zal blijven opleggen totdat het maximum van tien is bereikt, alvorens de onteigeningsprocedure te starten.

Lees ook: Frankrijk verkoopt percelen aan Marokko

Het gemeentebestuur heeft meermaals zonder succes, geprobeerd het eigendom Álava-Esquível over te nemen. De Marokkaanse regering zou het paleis overdragen aan de Spaanse regering, de Baskische regering of aan het stadhuis. Maar de gespannen diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen blokkeerden het proces, dat weer op gang zou kunnen worden gebracht nu de betrekkingen zijn hersteld.

Lees ook: Marokkaanse Riad in Palm Desert verkocht (foto’s)

Het eigendom Álava-Esquível is al meer dan een eeuw in handen van de gemeente Tanger. Ricardo de Álava y Carrión, een afstammeling van generaal Álava, verloor het eigendom in een weddenschap. Het paleis kwam in handen van Ignacio de Figueroa y Bermejillo, hertog van Tovar, die het schonk aan de gemeente Tanger. Het paleis is omgebouwd tot appartementen die worden beheerd door tussenpersonen uit Vitoria.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team