Zoeken

Tanger heeft schuld van 400.000 euro bij Spaanse stad

26 september 2023 - 16:00 - Marokko

©

De schuld van Tanger aan de Spaanse stad Vitoria voor het niet onderhouden van het Álava-Esquível-paleis en de niet-betaling van bepaalde belastingen, bedraagt nu 383.825,47 euro. De Spaanse stad gaat het onteigeningsproces van het gebouw in gang zetten.

Tanger heeft al negen onbetaalde boetes met een totale waarde van 383.825,47 euro voor het niet onderhouden of renoveren van het Álava-Esquível-paleis en het niet betalen van bepaalde belastingen. De gemeenteraad van Vitoria zal binnenkort de tiende boete opleggen aan Tanger en het onteigeningsproces van het gebouw in de straat Herrería in gang zetten, meldt El Correo.

Lees ook: Spanje wil gebouw van stad Tanger onteigenen

"In dit geval moet worden beoordeeld of we moeten kiezen voor onteigening of een overeenkomst met Tanger. Ik geef de voorkeur aan de tweede optie, omdat onteigening de laatste optie zou moeten zijn", verklaarde Borja Rodríguez, wethouder voor stedenbouw, eerder dit jaar. Gemeenteraadslid Óscar Fernández (Elkarrekin Podemos) roept daarentegen op tot meer vastberadenheid in het onteigeningsproces en dringt erop aan snel te handelen zodra de tiende boete aan de stad Tanger is meegedeeld.

"Dit betekent niet dat we een onteigening voor ons plezier willen. We hebben een paleis dat verslechtert, wachtend op een overeenkomst met een eigenaar die de afgelopen 13 jaar geen enkele interesse heeft getoond", voegde de oppositieadviseur toe.

Lees ook: Tanger heeft flinke schuld bij Spaanse stad

Het Álava-Esquível-paleis werd meer dan een eeuw geleden eigendom van Tanger. Een afstammeling van generaal Álava, Ricardo de Álava y Carrión, verloor het eigendom na een pokerspel. Het paleis kwam zo in handen van Ignacio de Figueroa y Bermejillo, de hertog van Tovar, die gewond raakte en werd verzorgd in Tanger. Als blijk van dankbaarheid schonk hij al zijn bezittingen aan de Marokkaanse stad. Momenteel worden 10 van de 16 appartementen in het gebouw verhuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team