Zoeken

Zweden: Marokkaanse kinderen bij hun familie weggehaald?

10 april 2023 - 11:00 - Wereld

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen, heeft uitleg gegeven over de "ontvoering" van Marokkaanse kinderen door de Zweedse sociale diensten, om ze in christelijke of homoseksuele pleeggezinnen te plaatsen.

Kamerlid Abdellah Bouanou van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) stelde een schriftelijke vraag aan minister Nasser Bourita over "de lijdensweg van de Marokkaanse diaspora in Zweden, met betrekking tot discriminatie en de ‘ontvoering’ van kinderen, om ze daarna in christelijke of homoseksuele pleeggezinnen te plaatsen." Het hoofd van de Marokkaanse diplomatie antwoordde dat het volgens niet-officiële schattingen gaat over de kinderen van enkele tientallen Marokkaanse gezinnen. Slechts twee kinderen van Marokkaanse gezinnen werden door de Zweedse sociale diensten bij hun familie weggehaald en in pleeggezinnen geplaatst, meldt Hespress.

Lees ook: Marokkaans kind terug naar echte ouders na onwettig adoptie in Spanje

Bourita verzekerde dat zijn dienst het dossier "met grote belangstelling" heeft gevolgd en via de Marokkaanse ambassade in Zweden, die in contact is de Marokkaanse diaspora in het land, om te informeren naar de gevallen van Marokkaanse kinderen die uit hun gezinnen zijn verwijderd. "Daarnaast heeft de Marokkaanse vertegenwoordiging contact opgenomen met de twee betrokken families, evenals hun familieleden in Marokko, om ze op de voet te volgen", voegde de minister van Buitenlandse Zaken eraan toe. Het onderzoek van de Marokkaanse diplomatieke diensten wees uit dat het fenomeen wordt verklaard door "de niet-assimilatie van de wetten van het land door een aanzienlijk aantal nieuwkomers in Zweden."

Lees ook: Belgen die in Marokko adopteren: "Kinderen als schapen uitgekozen, hoe witter hoe beter"

De schriftelijke vraag aan het hoofd van de Marokkaanse diplomatie volgt op een controverse die voortvloeit uit beschuldigingen aan het adres van de Zweedse autoriteiten door moslimverenigingen. Volgens deze laatste ontvoeren de Zweedse autoriteiten moslimkinderen en plaatsen ze hen bij christelijke of homoseksuele gezinnen. De beschuldigingen zijn door de Zweedse autoriteiten en de ambassadeurs van de betrokken moslimlanden ontkend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team