Zoeken

Spaanse premier laat vicepremier thuis voor topoverleg met Marokko

9 december 2020 - 21:00 - Wereld

©

Pablo Iglesias, de tweede vicepremier van de Spaanse regering, zal niet meereizen naar Marokko met de delegatie van premier Pedro Sánchez. De groep hoge Spaanse functionarissen reist af naar het koninkrijk om deel te nemen aan het topoverleg tussen Marokko en Spanje op 17 december.

Volgens de Spaanse regering heeft de afwezigheid van Iglesias niets te maken met zijn pro-Polisario standpunt. Naar aanleiding van de militaire interventie van het Marokkaanse leger in Guerguerat, verkondigde Iglesias dat hij van mening is dat er in de Marokkaanse Sahara een referendum moet worden gehouden over de onafhankelijkheid van de regio.

Na zijn uitspraken lieten Sánchez en meerdere ministers uit zijn kabinet weten dat dit niet het officiële standpunt van Spanje is. Volgens de Spaanse persdienst EFE, zijn de Marokkaanse gezondheidsregels om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, de reden voor Iglesias om deze maand niet naar Marokko af te reizen.

Tijdens het topoverleg in Rabat zullen de regeringsleiders van beide landen onder andere de dossiers over migratie en de Marokkaanse Sahara gaan bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team