Zoeken

Spaanse politicus vergelijkt Mohammed VI met Poetin

3 maart 2022 - 18:20 - Wereld

©

Woensdag maakte Santiago Abascal, leider van de Spaanse extreem-rechtse groepering Vox, van het debat over de Russische inval in Oekraïne gebruik om Koning Mohammed VI met Vladimir Poetin te vergelijken.

"De satraap (machtige despoot) heeft opnieuw de kwetsbaarheid van onze regering en onze instellingen in de gaten, net als Poetin," zei Abascal, verwijzend naar de bestorming van Melilla vanuit Marokko door meer dan 2000 migranten, meldt Europa Press.

Lees ook: Spanje "zal krachtig optreden" tegen Marokkaanse bedreigingen

De uiterst rechtse leider is van mening dat het debat over de veiligheid en de grenzen van Oekraïne, dat plaatsvond in het Spaanse parlement, ook had moeten worden aangegrepen om de ernstige problemen van Spanje aan zijn grens met Marokko te bespreken. Hij riep opnieuw op tot het inzetten van het leger aan de grenzen van Sebta en Melilla om "de territoriale integriteit en de veiligheid van de burgers te verdedigen".

Lees ook: Rusland roept op tot dialoog over Sahara

Niettemin vestigde Abascal de aandacht op het onderscheid tussen vluchtelingen uit Oekraïne en vluchtelingen die uit Marokko Spanje willen binnenkomen. "Dit is geen discriminatie, wij maken onderscheid tussen mensen die vluchteling zijn en mensen die dat niet zijn. Mensen die in oorlog verkeren moeten worden geaccepteerd, maar niet de golven van mensen die opzettelijk worden gestuurd om naties te destabiliseren en grenzen aan te vallen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team