Zoeken

Marokkanen Oekraïne: laatste repatriëringsvlucht geannuleerd

4 maart 2022 - 16:20 - Wereld

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten de laatste vlucht voor de repatriëring van Marokkanen uit Oekraïne te annuleren. Het aantal repatriëringsaanvragen is sterk gedaald.

Als conclusie van de operatie om Marokkaanse burgers te repatriëren, die door de spanningen in Oekraïne werd georganiseerd, zei regeringswoordvoerder Mustapha Baitas dat het initiatief zijn vruchten heeft afgeworpen dankzij de "proactieve aanpak van de regering vóór het uitbreken van de oorlog", meldt SNRT News.

Lees ook: De ongelooflijke reis van twee Marokkanen om Oekraïne te verlaten (video)

Meer dan 5000 studenten zijn erin geslaagd Oekraïne te verlaten voor een van de buurlanden, verklaarde Baitas, waarbij hij benadrukte dat "de Marokkaanse gemeenschap na de Oekraïense gemeenschap de tweede was die de grensovergangen tussen Oekraïne en de buurlanden heeft overgestoken".

Ter motivering van het besluit van de regering zei Baitas dat het aantal inkomende oproepen naar de hotline, die kan worden gebruikt door Marokkaanse burgers die in Oekraïne gestrand zijn, aanzienlijk is gedaald. "We gingen van duizend telefoontjes per dag naar slechts 16 per dag", zei hij.

Lees ook: Marokkaanse studenten in Oekraïne schuilen in metrostations

"Als gevolg daarvan werd de laatste vlucht om landgenoten uit Oekraïne te repatriëren, geannuleerd omdat de tickets niet verkocht waren. De laatste vlucht die werd uitgevoerd had een lage bezettingsgraad van slechts 30%".

Bladna.nl