Zoeken

Spaanse pedofiel Daniel Galvan Fina klaagt Marokkaanse slachtoffers aan

30 januari 2014 - 15:12 - Marokko

©

De Spaanse pedofiel Daniel Galvan Fina heeft de familie van twee van zijn slachtoffers aangeklaagd, omdat ze in Kenitra in een huis wonen waar hij de eigenaar van is. De man, tot 30 jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van 11 kinderen in Marokko, wil dat de familie uit het huis wordt gezet.

Daniel Galvan Fina had het huis gekocht en het gezin erin gelogeerd, nadat hij hun dochter een huwelijk had beloofd. Het huwelijk werd afgelast toen hij zijn verloofde en diens zusje verkrachtte.

Toen hij nog in de gevangenis in Marokko zat, had een rechter hem reeds gelijk gegeven en de uitzetting van het gezin bevolen. Maar de gerechtelijke procedure werd gestopt toen hij gratie kreeg van de Koning en naar Spanje vluchtte.

Eind juli had Mohammed VI gratie verleend aan Daniel Galvan Fina, die in 2011 in Kenitra tot 30 jaar gevangenis was veroordeeld voor de verkrachting van 11 kinderen. Onder druk van de straat trok de Koning enkele dagen later zijn gratie in.

Een internationaal aanhoudingsbevel leidde tot zijn arrestatie en opsluiting in Madrid. Het Spaanse hooggerechtshof besloot daarop dat hij zijn celstraf in Spanje zou uitzitten. Maar vermoedelijk komt hij binnen vijf jaar al vrij. De Spaanse wet bepaalt namelijk dat gevangenen ouder dan 70 jaar, vrijgelaten moeten worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team