Zoeken

Spaanse pedofiel toch uitgeleverd aan Marokko?

29 september 2013 - 14:29 - Wereld

©

Spanje is op zoek naar een manier om de Spaanse pedofiel Daniel Galvan Fina aan Marokko uit te leveren, aldus een gerechtelijke bron aan Bladna.nl.

Dit zou mogelijk zijn omdat de pedofiel oorspronkelijk Irakees is en de Spaanse nationaliteit pas na zijn huwelijk met een Spaanse vrouw verkreeg.

Marokko had Spanje in september officieel verzocht Galvan Fina uit te leveren, zodat hij zijn straf in een Marokkaanse gevangenis zou kunnen uitzitten. Rechter Fernando Andreu belast met de zaak, bestudeert de aanvraag.

De voorlopige hechtenis van Galvan Fina werd medio september met 40 dagen verlengd, waarna de rechtbank zich zal uitspreken over zijn uitlevering. Als zijn uitlevering wordt afgewezen komt hij mogelijk vrij. Galvan zelf weigert terug naar Marokko te worden gestuurd.

Eind juli had Mohammed VI gratie verleend aan Daniel Galvan Fina, die in 2011 in Kenitra tot 30 jaar gevangenis was veroordeeld voor de verkrachting van elf kinderen. Onder druk van de straat trok de Koning enkele dagen later zijn gratie in en werd hij gearresteerd door de Spaanse politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team