Zoeken

Spaanse pedofiel Daniel Galván Fina voor de rechter

2 september 2013 - 20:51 - Wereld

©

De Spaanse pedofiel Daniel Galván Fina werd zaterdag een uur lang door een Spaanse rechter gehoord, over het seksuele misbruik van een minderjarige in 2004.

Aan de rechter bevestigde Galván Fina dat hij de familie van het slachtoffer had gekend, en herhaaldelijk op het toen 4 jaar oude kind had gelet.

Volgens zijn advocaat, Manuel Maza, heeft Galván Fina nooit het meisje aangeraakt. Het gaat volgens hem om een afrekening gaan tussen de vader van het meisje, nu 14, en zijn cliënt.

De officier van justitie liet weten dat de getuigenis van het slachtoffer, die zich momenteel in een jeugdgevangenis bevindt, de stelling van haar ouders bevestigt.

Eind juli had Mohammed VI gratie verleend aan Daniel Galvan Fina, die in 2011 in Kenitra tot 30 jaar gevangenis was veroordeeld voor de verkrachting van elf kinderen. Onder druk van de straat trok de Koning enkele dagen later zijn gratie in.

Een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd door de Marokkaanse autoriteiten, leidde tot zijn arrestatie en opsluiting in de Soto del Real gevangenis in de regio van Madrid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team