Zoeken

Spaanse onderneming ontslaat 400 werknemers in Tanger

16 april 2021 - 12:00 - Economie

©

Een Spaans bedrijf dat in Tanger autostoelen produceert, heeft 400 werknemers op non-actief gesteld. De werknemers organiseren een sit-in voor onbepaalde tijd, om tegen dit collectieve ontslag te protesteren. Zij betwisten de economische reden die wordt aangevoerd door de onderneming, die onlangs een filiaal in Kenitra heeft geopend.

Sinds afgelopen woensdag protesteren 400 werknemers van een Spaanse bedrijf dat autostoelen produceert in Tanger tegen hun "economische" ontslag. Volgens het dagblad Al Akhbar heeft de directie van de onderneming hen gevraagd een verklaring van collectief vertrek te ondertekenen en hun slechts 25% van hun wettelijke vergoedingen toegekend. Een besluit dat de werknemers verraste. Ze begrijpen niet hoe zo’n bedrijf midden in een financiële crisis kan zitten, terwijl de productie van het bedrijf is toegenomen door de stijging van de vraag na het faillissement van verschillende concurrerende bedrijven.

De directie heeft de werknemers naar de werkloosheid gestuurd ten gunste van de in Kenitra geopende dochteronderneming. Na de werknemers van hun nieuwe status op de hoogte te hebben gebracht, werden de deuren van de onderneming gesloten en de toegang verboden aan alle werknemers. Volgens de demonstranten probeert de directie nieuwe werknemers aan te werven met, wellicht, minder salaris en sociale voordelen, dan die aan hun collega’s in Tanger worden toegekend.

Door een onbeperkte sit-in te organiseren, eisen de werknemers dat de directie haar besluit herziet om 400 werknemers te ontslaan, vooral met de economische crisis die woedt als gevolg van de coronavirus-pandemie. Volgens hen zal de sit-in alleen worden opgeheven als het bedrijf een oplossing vindt om de situatie recht te zetten. Zij verzoeken de bevoegde autoriteiten op het gebied van investeringen op te treden om een einde te maken aan deze onrechtvaardige situatie. Ook eisen zij van het bedrijf, indien de situatie een punt heeft bereikt waarop geen terugkeer meer mogelijk is, dat de werknemers schadeloos worden gesteld, overeenkomstig de geldende wetgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team