Zoeken

Israël wil Marokkaanse werknemers aanwerven

24 juni 2022 - 17:40 - Wereld

©

Israël is van plan zijn samenwerking met Marokko te versterken, met name op het vlak van de mobiliteit van competenties, om zo ook het tekort aan arbeidskrachten in verschillende sectoren op te vangen.

Het onderwerp kwam ter sprake tijdens het gesprek tussen de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Ayelet Shaked, en het hoofd van de Marokkaanse diplomatie, Nasser Bourita, dinsdag in Rabat. Israël heeft de wens geformuleerd Marokkaanse werknemers in dienst te willen nemen.

Lees ook: Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked in Marokko

"Mijn doel is over een maand een definitief akkoord te tekenen om buitenlandse verpleegsters en bouwvakkers uit Marokko naar Israël te halen. De relatie tussen de twee landen heeft een enorm potentieel," aldus Shaked.

De bewindsvrouw had ook een ontmoeting met haar Marokkaanse ambtgenoot, Abdelouafi Laftit, met wie zij de bilaterale economische samenwerking besprak, met name op het gebied van de waterafbakening en de samenwerking in medische aangelegenheden.

Lees ook: Uitvoering akkoorden Marokko-Israël verloopt probleemloos

Tijdens het bezoek van de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken aan Rabat heeft ze verschillende Marokkaanse leiders en overheden ontmoet en aldus uiting gegeven aan de wil van Israël om de officiële contacten met Marokko aan te halen. Het is het derde officiële bezoek van een Israëlische vertegenwoordiger aan Marokko sinds de hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen na de Akkoorden van Abraham. Inmiddels hebben Rabat en Tel Aviv een twaalftal samenwerkingsovereenkomsten op verschillende gebieden gesloten.

Bladna.nl