Zoeken

Nieuwe Spaanse Koning Felipe VI bezoekt Marokko

7 juni 2014 - 23:10 - Wereld

©

Prins Felipe wordt op 19 juni de nieuwe Koning van Spanje. Zijn vader Juan Carlos, 76, heeft begin deze week aangekondigd dat hij afstand ging doen van de troon. Marokko is één van de eerste landen die een staatsbezoek van Felipe VI mogen verwachten. Dat kondigde donderdag een woordvoerder van het Spaans koningshuis aan.

Na zijn beëdiging zal Felipe VI Marokko, Frankrijk en Portugal bezoeken. Deze bezoeken staan in juli en augustus gepland.

Felipe, 46 is met de 42-jarige Letizia Ortiz getrouwd, een gescheiden Spaanse journaliste met wie hij twee dochters heeft, Leonor en Sofia. Hij bestijgt de troon terwijl het koningshuis verwikkeld is in een grootschalig financieel schandaal.

In Spanje geniet Felipe echter een goede reputatie en heeft hij de steun van de conservatieven en de socialisten. Beiden zijn voor het behoud van de monarchie.

Koning Felipe VI en Marokko

Wij ondervroegen een voormalige Marokkaanse diplomaat in Madrid over de nieuwe Spaanse Koning en of zijn benoeming positieve gevolgen zal hebben voor de betrekkingen tussen Spanje en Marokko.

"Ik ontmoette Prins Felipe. Hij werd opgeleid om te regeren. Hij maakt nooit verklaringen aan de media, maar het is een geweldige werker, zeer discreet en heel gehecht aan het protocol van de monarchie.

Ik kan je vertellen dat Felipe VI zich zal inzetten voor betere betrekkingen tussen zijn land en Marokko, een land dat hij bovendien heel goed kent. Felipe heeft diepe banden met Koning Mohammed VI, zelf perfect Spaanstalig en zeer bevriend met de Spaanse koninklijke familie. De betrekkingen tussen Marokko en Spanje zijn nu realistisch en zullen naar verwachting nog verbeteren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team