Zoeken

Marokkaan slachtoffer racistische aanval op Italiaanse snelweg (video)

9 mei 2023 - 20:00 - Wereld

©

Een Marokkaan die in Varese woont, een stad in de Italiaanse regio Lombardije, werd op 31 maart aangevallen door vier personen op de snelweg A10 tussen de tolpoorten van Genua Pra’ en Arenzano. De aanvallers werden door de verkeerspolitie van Genua gearresteerd en worden beschuldigd van poging tot moord met een racistisch motief.

De Marokkaanse man werd op klaarlichte dag aangevallen op de A10, nadat hij door vier personen in een auto werd achtervolgd. Meerdere automobilisten waren getuige van de aanval, die ook door bewakingscamera’s in het gebied is vastgelegd. De verdachten sleurden de Marokkaan uit het busje en riepen beledigingen in het Italiaans zoals "Klootzak, wat wil je? Nu gaan we je vermoorden".

Lees ook: Dakloze Mohamed in Sevilla doodgestoken

Vervolgens stapten de verdachten weer in hun auto en reden ze snel weg, waarbij ze de Marokkaan overreden. Het slachtoffer belandde op de motorkap van de auto en werd enkele meters meegesleurd, voordat hij op de weg viel. Hij werd naar het ziekenhuis van Voltri gebracht. Agenten van de verkeerspolitie van Genua onderschepten de auto uiteindelijk nabij de stopplaats Piani d’Invrea Nord, met aan boord twee personen van 24 jaar oud, Elmir Sedjic en Sebastian Lazo Lopez, van Slavische en Zuid-Amerikaanse afkomst.

De derde persoon, Francesco Bressi, een 21-jarige Italiaan, werd onlangs gearresteerd. De vierde, Marcello Messina, een 23-jarige jongeman die ook van Italiaanse afkomst is, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De vier personen worden beschuldigd van poging tot moord met racistische motivatie. Volgens de onderzoeksrechter is deze verzwarende omstandigheid nog niet geverifieerd, "tenzij het bewijs wordt geleverd tijdens een grondig onderzoek, omdat hun uitingen niet als voldoende kunnen worden beschouwd".

Lees ook: Racisme in Spanje: Marokkaan getuigt over aanval door politieagenten (video)

Volgens de verklaring van de Marokkaan en de beelden van de bewakingscamera’s, waren de vier vrienden zichtbaar geërgerd door het feit dat hij hen geen voorrang had verleend. Ze achtervolgden hem en haalden hem in, waarna ze hem dwongen te stoppen nadat ze verschillende voorwerpen tegen het raam hadden gegooid. De rechter beval de aanhouding van de vier mannen, vanwege hun "agressieve handelingen" en hun "onvermogen om hun impulsen te beheersen voor futiele en triviale motieven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team