Zoeken

Soufiane Touzani helpt jongeren met maatschappelijke diensttijd bij Vitesse

7 maart 2023 - 19:00 - Wereld

©

Straatvoetballer en influencer Soufiane Touzani heeft, samen met zijn vriend Salaheddine Masrour, deelgenomen aan een project van maatschappelijke diensttijd bij de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Hun ervaringen zijn te bekijken in een filmpje op het YouTube-kanaal van Touzani. Daarmee hoopt hij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren.

De maatschappelijke diensttijd staat in Nederland al langer dan 25 jaar in de ijskast, maar tegenwoordig komt het thema steeds meer op de voorgrond. Via de maatschappelijke diensttijd (MDT) kunnen jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud hun talenten ontwikkelen terwijl ze zich tegelijkertijd inzetten voor een ander.

Lees ook: Soufiane Touzani mist competitiegevoel

Zo ontmoetten Soufiane Touzani en Salaheddine Masrour tijdens hun ’proefdag’ andere jongeren die meedoen met maatschappelijke diensttijd, ze volgden een kickboksworkshop over mentale weerbaarheid en kwamen in actie voor twee Vitessefans die in een verpleeghuis wonen. "Ik heb ervaren hoe maatschappelijke diensttijd jongeren helpt bij hun toekomst en onze samenleving een stukje sterker maakt. Dat heeft mijzelf ook heel veel positiviteit gegeven", aldus Touzani in een persbericht.

Touzani zet zijn wereldwijde bereik op sociale media hiermee in om zijn jonge achterban te inspireren. "Ik vind het belangrijk dat we jongeren helpen bij hun ontwikkeling. Tijdens mijn deelname aan maatschappelijke diensttijd heb ik meer inzicht gekregen in wat ik leuk vond, waar ik goed in ben en heb ik nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast heb ik ervaren hoe waardevol het is om iets goeds te doen voor een ander. Die boodschap wil ik uitdragen naar jongeren die mij volgen", aldus Touzani.

Lees ook: Soufiane Touzani: "Voetbal brengt mensen bijeen" (audio)

Ook burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is van mening dat Vitesse United een enorme meerwaarde te bieden heeft aan jongeren die hun talenten verder willen ontwikkelen. "Ik heb gezien dat MDT geweldig is voor het karakter van jongeren in Arnhem. Ze worden verder geholpen en aan alle kanten aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. MDT Vitesse United gaat over zoveel meer dan alleen voetbal: het gaat over het tackelen van tegenslagen dankzij goede voorbeelden om je heen. Samen spelen en naar voren stappen, dat is de kunst."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team