Zoeken

Soufiane in finale Voice Kids

29 mei 2021 - 20:00 - Cultuur

©

De 14-jarige Soufiane Soussan uit Hoek van Holland, heeft zich vrijdagavond in de Sing Off, geplaatst voor de finale van The Voice Kids 2021.

De jonge zanger zette zich twee weken geleden nog hard in tijdens de Battles, hij zong toen samen met twee andere kandidaten het nummer Jealous van zanger Labrinth. "Ik vond het een heel mooi nummer, omdat er echt een verhaal in zit. Het was wel heel moeilijk, maar uiteindelijk is het goed gekomen", zegt Soufiane in het AD.

Pas tijdens de repetitie van de afscheidsmusical in groep 8 ontdekte Soufiane dat hij kon zingen. "Ik wilde een bepaalde rol heel graag hebben, maar daar zat een solo in. Dat wilde ik eerst niet doen, maar ik vond de rol té leuk, dus probeerde ik het toch". Hij kreeg toen zoveel complimenten en aanmoedigingen, zelfs om mee te doen met The Voice Kids.

Toen het eenmaal zover was vond hij de keuze voor een auditienummer niet gemakkelijk. Zijn zus stelde het nummer ’Ik hou van mij’ van Harrie Jekkers voor. "Ik wist lang niet wat ik wilde zingen, maar toen zag ik de versie van Tabitha bij de Beste Zangers en mijn zus vond dat dat nummer mooi bij mijn stem paste." De auditie verliep zeer goed, Sanne Hans draaide zich meteen al om en rapper Ali B volgde haar. "Toen ik zag dat er in ieder geval al iemand was gedraaid, dacht ik: gelukkig, ik ben door, ik kan het nummer rustig afmaken". En ook Ilse DeLange en Snelle draaiden zich om, maar Soufiane wilde Sanne Hans als coach. "Van tevoren zat ik al aan haar te denken, omdat ze mij het idee gaf dat ze een fijne coach was".

Soufiane zit in het derde jaar van het vwo op het ISW Gasthuislaan in ’s-Gravenzande, waar zijn klasgenoten verbluft waren door het nieuws van zijn deelname aan het talentenprogramma. "Iemand zag mij in een van de reclames ineens voorbijkomen met mijn auditie en riep dat midden in de klas, iedereen hoorde het", zegt hij. Hij wil graag verder in de muziekwereld. "Het is een moeilijke scène, maar ik wil het wel echt doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team