Zoeken

Soufiane Bouchikhi zakt in elkaar op marathon Valencia

8 december 2020 - 16:20 - Sport

©

De Marokkaans-Belgische atleet Soufiane Bouchikhi, droomde van een kwalificatie voor de Olympische marathon van Tokio via de marathon van Valencia op zondag. Hij zakte in de voorlaatste kilometer in elkaar.

Bouchikhi begon sterk aan zijn aan zijn missie, hij was vastbesloten om 2u11:30 te lopen in de marathon van Valencia en zo een rechtstreeks ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen. Hij bevond zich lang op schema, maar in de tweede wedstrijdhelft begon hij stelselmatig terrein te verliezen. In de laatste kilometers was hij nog steeds op weg naar een kwalificatie voor Tokio toen hij plots in elkaar stuikte.

Dit is de tweede keer in twee pogingen over 42,195 km dat Bouchikhi het opgeeft. In april 2015 wilde hij zich via de marathon van Rotterdam plaatsen voor de Spelen van Rio, maar hij gaf na 32 km op.

Op Instagram deelt Bouchikhi zijn loopgegevens en legt uit dat zijn flessen water niet op tafel stonden in de eerste drinkstations. "Dat is de reden waarom na 30 km mijn tank leeg raakte en ik langzaam het tempo begon te verliezen dat ik moest aanhouden, maar mijn geest weigerde het op te geven, zelfs al zei mijn lichaam dat ik het moest opgeven! Op 35 km begon ik langzaam een zwarte tunnel te zien, maar ik weigerde nog steeds om het op te geven! En toen op precies 40,7km, kon mijn lichaam het niet meer aan en zakte ik dus volledig in elkaar zonder me te herinneren wat er gebeurde."

Hij sluit af door te zeggen dat de nieuwe tegenslag geen reden is om zijn dromen op te geven en bedankt iedereen die hem de afgelopen dagen een steunbetuiging stuurde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team