Youssef Sbaai test positief op doping na overwinning marathon Sofia

21 november 2020 - 09:40 - Sport

©

De Marokkaan Youssef Sbaai en de Oekraïense Viktoria Chapilina, beiden winnaars van de marathon van Sofia, zijn na hun race in de Bulgaarse hoofdstad betrapt op het gebruik van epo.

Bij de mannen kwam de Marokkaan Youssef Sbaai als eerste over de streep na een sprint tegen zijn landgenoot Raduan Nouini. De Nederlander Mohamed Ali eindigde op ruime achterstand 3e, schrijft Sporza.

Zowel de hardloper Youssef Sbaai als de atlete Viktoriia Khapilina zijn na hun race in de Bulgaarse hoofdstad Sofia betrapt op het gebruik van verboden middelen. Beiden zijn voorlopig geschorst en de organisatie zal de winnaars van de voorbije editie moeten schrappen van zijn erelijst.

Sbaai won in een tijd van 2 uur, 13 minuten en 3 seconden. Chapilina zegevierde in 2:27.57. Beide marathonlopers verbeterden het parcoursrecord, maar deden dat dus mede dankzij doping.