Zoeken

Marokkaanse boksers worden miljonair als ze goud winnen op Olympische Spelen

27 december 2020 - 11:00 - Sport

©

Marokkaanse boksers die terugkeren met medailles van de volgende Olympische Spelen in Tokio, zullen grote bonussen ontvangen van de Marokkaanse boksfederatie (FRMB).

Het doel van de bond is om boksers aan te moedigen om zich meer in te zetten. Volgens Assabah gaat het over een cheque van een miljoen dirham voor de gouden medaillewinnaars en een van 600.000 dirham voor de zilveren medaillewinnaars. Voor degenen die de bronzen medaille winnen, biedt de FRMB een cheque aan van 300.000 dirham. En daar stopt het niet, want alle atleten die in Tokio de Marokkaanse vlag hoog zullen hijsen, krijgen van het Ministerie van Jeugd en Sport en het Marokkaanse Nationaal Olympisch Comité ook nog bonussen.

Eveneens ontvangt elke atleet die een ticket krijgt voor Tokio een bonus van 50.000 dirham, in twee keer. Gekwalificeerde spelers krijgen ook 1800 dollar voor elk kwartaal van voorbereiding. Deze bonussen zullen zelfs gelden voor wedstrijden na de Olympische Spelen in Tokio. Wat betreft de boksers die voor het laatst deelnemen aan de Olympische Spelen, heeft de Federatie een reeks trainingen voorbereid om hen te integreren in de technische staf van het nationale team.

Volgens het dagblad ontving bokser Khadija El Mardi, wereldkampioen in Rusland in 2019, een bonus van 200.000 dirham van het ministerie en 100.000 dirham van de federatie. Deze laatste, evenals Rabab Chadar, ontvangen elk 4000 dollar voor de 4 maanden voorbereiding, nadat ze werden gekwalificeerd voor de volgende Olympische Spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team