Zoeken

Solidariteitsgolf voor familie Boujamaoui na ongeval in Marokko

25 juli 2022 - 17:00 - Wereld

©

In Luik komt een golf van solidariteit op ter ondersteuning van de familie Boujamaoui. Het gezin verloor drie van hun vier kinderen bij een vreselijk verkeersongeluk in Marokko. De Marokkaanse familie, die in Ans woont, is diep bedroefd en heeft geen plannen om naar het ouderlijk huis terug te keren.

Het ongeluk van de familie Boujamaoui (nu bestaande uit de vader, moeder en oudere zus) heeft de mensen van Ans ontroerd. Daarom heeft de moslim- en Marokkaanse gemeenschap van Ans een oproep tot donaties gedaan, zoals La Meuse bericht. "Ze zullen in augustus terugkomen. Ze zullen alles opnieuw moeten opbouwen. Ze weten ook niet hoe ze terug moeten keren naar de plaats waar ze vroeger woonden. Daarom moeten we hen helpen. We werken samen met de gemeente om noodopvang te vinden. Bovendien weten we nog niet wat er met de verzekering zal gebeuren," verklaart Ahmed Rassili, gemeenteraadslid in Ans. "Wie wil doneren kan daarom een overschrijving doen naar de rekening van het "Islamitisch en Cultureel Centrum van Ans".

Lees ook: Belgisch voetbaltalent Youssef Boujamaoui (12), broertje en zus komen om bij ongeval in Marokko

"De familie Boujamaoui woont in een sociale woning in de woonwijk Al’Trappe in Alleur. Na het tragische ongeluk zijn ze niet van plan terug te keren naar het ouderlijk huis. Ze kunnen rekenen op de steun van de gemeenschap in Ans, die klaar staat om hen te helpen. "Je kunt je voorstellen hoe moeilijk het voor de familie is om terug te keren naar hun huis waar ze alle herinneringen aan hun kinderen hebben," verklaart Walther Herben, de burgemeester van de gemeente. In samenwerking met de woningbouwvereniging Plateau en de sociale woningbouwvereniging onderzoeken ze de mogelijkheid om een overgangshuis op te vinden. "Zo lang als nodig is voor ze ermee instemmen naar huis terug te keren. We zullen alles doen wat we kunnen om hen te helpen".

Lees ook: Frans gezin komt om bij ongeval in Marokko

De Plateau woningbouwvereniging onderneemt al actie. "Ik heb contact opgenomen met de familieleden. Vanaf 1 augustus zullen we een reeks contacten leggen om een oplossing te vinden. Vanaf volgende week worden verdere stappen ondernomen. Dit vreselijke nieuws raakt me des te meer omdat ik ze vele malen gezien heb tijdens mijn huisbezoeken. De kinderen hebben in Alleur aan een hele reeks activiteiten deelgenomen," zegt Patrice Lempereur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team