Zoeken

Steun voor Luikse gezin dat drie kinderen verloor bij ongeval in Marokko

14 augustus 2022 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De familie Boujamaoui werd in juli het slachtoffer van een tragisch ongeval in Ouarzazate. In Ans bij Luik waar ze wonen, kunnen ze rekenen op een grote golf van solidariteit. De gemeente heeft een nieuwe woning gevonden voor de familie, om een nieuwe start te faciliteren.

Tijdens hun vakantie in Marokko, werd de familie Boujamaoui getroffen door een tragisch ongeval. Op 20 juli vertrokken ze op excursie naar de Fint Oase in het Atlasgebergte. De auto met daarin de drie jongste kinderen van het gezin Boujamaoui, werd bestuurd door een oom van de kinderen en raakte betrokken bij een ongeval. De 13-jarige Youssef, zijn broertje Yassin van bijna 5 en hun 15-jarige zus Ibtissam kwamen daarbij op slag om het leven, evenals twee neven van het gezin. Een tante die bij hen in de auto zat overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De vader zat in een ander auto terwijl de moeder en de oudere zus niet aanwezig waren tijdens het noodlottige uitstapje.

Lees ook: Solidariteitsgolf voor familie Boujamaoui na ongeval in Marokko

Het gemeentebestuur van Ans en de inwoners mobiliseerden zich om het gezin te ondersteunen en hun terugkeer voor te bereiden, meldt La Meuse. In samenwerking met de Société de logements du Plateau en het Agence immobilière sociale, is er een nieuwe woning voor hen in gereedheid gebracht. "Het is gevestigd in de woonwijk Lonay en niet meer in Al Trappe in Alleur, waar het gezin eerder woonde," aldus Walther Herben, wethouder van Ans en burgemeester ten tijde van de tragedie. "De beslissing moet voorkomen dat ze direct naar dezelfde omgeving moeten terugkeren", aldus de wethouder.

Lees ook: Belgisch voetbaltalent Youssef Boujamaoui (12), broertje en zus komen om bij ongeval in Marokko

Het nieuwe huis is het resultaat van de solidariteit en de gulheid van de inwoners van de stad, die aangedaan zijn door het nieuws, aldus de krant. "Het huis werd geschilderd door een hele reeks vrijwilligers, met name uit de Marokkaanse gemeenschap rond de moskee van Ans, maar ook andere vrijwilligers die gehoor gaven aan de oproep tot solidariteit. Het huis is ook bijna helemaal gemeubileerd, omdat we veel giften hebben ontvangen. Ze zullen opnieuw kunnen beginnen, als ze dat willen, of geleidelijk terug kunnen keren naar hun oude huis. We laten de beslissing aan hen over wanneer ze terugkomen," zegt de verantwoordelijke. Hun terugkeer was gepland voor "de eerste week van augustus, maar ze zijn voorlopig nog in Marokko, waar ze uiteraard nog procedures en andere administratieve formaliteiten moeten afhandelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team