Zoeken

Sofiane Kiyine voor de rechter na hallucinante crash

21 februari 2024 - 18:00 - Wereld

©

Sofian Kiyine is dinsdag voor de politierechtbank in het Belgische Luik verschenen. Het openbaar ministerie eist vier maanden rijverbod en een geldboete van 2400 euro tegen hem voor de hallucinante crash die hij veroorzaakte in een sporthal in Flémalle op 30 maart 2023.

De rechtbank oordeelde dat de Marokkaanse international onder invloed van alcohol (1,72 promille) en met een snelheid van 138 km/u (op een baan waar 50 km/u is toegestaan) de controle over zijn wagen verloor.

Lees ook: Sofiane Kiyine: "Voor mij geen alcohol meer! Basta!"

Tijdens de rechtszaak bevestigde Kiyine dat hij had gedronken. "Ik dronk vijf à zes gin-tonics gespreid over de namiddag," bevestigde hij, eraan toevoegend dat hij het vasten had verbroken (het was Ramadan) om "krachten op te doen voor de komende wedstrijd" van zijn club.

Kiyine beweerde tijdens de zitting dat hij onwel was geworden tijdens het rijden, maar de rechtbank veegde die verklaring van tafel. "Hoe komt het dat u dan toch nog een Whatsapp-bericht kunt versturen vlak voor het ongeval?", klonk het scherp. De beelden van de crash tonen hoe de Mercedes A-klasse van Kiyine 45 meter door de lucht wordt gekatapulteerd en de sporthal binnenvliegt. Elf seconden voordien waren op diezelfde plek nog meisjes aan het trainen.

De voetballer zelf raakte bij de crash gewond. Het was een wonder dat er geen andere slachtoffers vielen. "Dat zou me mijn leven lang achtervolgd hebben", zei hij tijdens de zitting.

Lees ook: Sofian Kiyine erkent "alcohol te hebben gedronken" na spectaculaire crash in België

De advocaat van Kiyine vroeg de straf met uitstel te bepleiten, aangezien zijn cliënt al "publiekelijk gekruisigd" werd in de media. De rechtbank doet op 19 maart uitspraak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team