Zoeken

Nabil Haryouli: kickbokser, acteur en ondernemer met een visie

13 juni 2023 - 21:30 - Sport

©

De 24-jarige kickbokser en MMA-vechter Nabil Haryouli sloopt de ene na de andere tegenstander en wordt gezien als een enorme belofte in de vechtsport. Zo maakte hij afgelopen zondag binnen één ronde al korte metten met zijn Portugese tegenstander, Igor Felipe in Alkmaar. Daarnaast draagt hij ook nog het etiket ’Mocro Maffia-acteur’ en is hij de eigenaar van een tandartspraktijk. Maar wie is Haryouli nou echt?

Haryouli heeft als kickbokser en MMA-vechter een contract bij de vechtsportorganisatie Enfusion. Zondagavond boekte hij zijn vijfde MMA-overwinning met een knockout in de eerste ronde tegen Igor Felipe in de Enfusion x 8TKO-kooi. Hij heeft nog nooit een gevecht verloren en werkt geduldig aan zijn toekomst richting de top van het MMA. "Uiteindelijk wil ik naar het allergrootste, de UFC", zegt Haryouli aan De Telegraaf.

Lees ook: Nabil Haryouli is MMA-vechter en runt een tandartspraktijk (video)

Haryouli is afgestudeerd in technische bedrijfskunde en runt sinds begin dit jaar een tandartsenpraktijk met een goede vriend en een zorgbemiddelingsbureau met zijn broer Hicham. Daarnaast lijkt het kickboksen ook een evidentere weg naar de top en het grotere geld. "Omdat het nu allemaal zo goed gaat, betekent dat niet automatisch dat ik alles snel wil", reageert Haryouli. "Maar ik heb een langetermijnvisie, een bigger picture. Ik zie deze jaren als een investering in mezelf. Ik heb er geen moeite mee er wat langer over te doen de top, in dit geval in het MMA, te bereiken. Ik besef dat het echt een heel hoog niveau is en weet dat ik nog veel moet leren in het grondgevecht. Ik heb veel mensen de fout zien maken om voor sneller succes in bijvoorbeeld het kickboksen te kiezen. Maar ik wil een legacy achterlaten, de beste worden. Op de weg daarnaartoe, hou ik mezelf gewoon rustig", aldus de 24-jarige vechter.

Enfusion-baas Edwin van Os gaf Haryouli als jonge bokser een kans en begeleiding en dat was voor de kickbokser op dat moment zeer belangrijk. "Ik was zo’n vier of vijf jaar oud toen mijn vader ziek werd. Hij had het Guillain-Barré syndroom en ook de meest agressieve variant. In het ziekenhuis kreeg hij destijds te weinig zuurstof toegediend, waardoor hij daar ook hersenbeschadiging aan overhield. Dat tastte zijn kortetermijngeheugen aan. Hij kon binnen een minuut vergeten zijn wat hij had gegeten of vroeg aan m’n schoonzus bijvoorbeeld elke keer als ze over de vloer kwam hoe ze heet. Maar als er een vriend van dertig jaar terug langskwam, dan leefde hij helemaal op. Dat was moeilijk, maar het vormt je wel. Ik wist eigenlijk niet beter. Ik had óók gewoon een vader, maar hij was ziek. Voor mijn broers was het heftiger. Zij waren aan het puberen en hebben hem heel lang zogezegd normaal gekend en moesten toen voor hem zorgen", vertelt Haryouli.

Zijn broers namen toen voor hem ook een vaderrol in. "De band met mijn broers is daardoor heel hecht geworden. Uiteindelijk is hij drie jaar geleden overleden, terwijl de doktoren hem veel korter hadden gegeven. Hij heeft gevochten. Ik zou ook nog een broer hebben gehad, die ik zelf niet heb gekend. Hij was elf toen hij overleed. Hij had kanker. Ja… Mijn moeder heeft het zwaar te verduren gekregen. Naarmate ik ouder word, realiseer ik me dat steeds meer. Zij is echt een heel sterke vrouw. Ook fysiek gewoon, hoor. Zij is er altijd voor ons geweest. Ik heb echt diep respect voor mijn moeder. Ons karakter en onze vechtlust, dat moet ergens vandaan komen. Maar zo heeft ieder huisje zijn kruisje. Ik mag tevreden zijn en dat ben ik ook. Klagen, daar hou ik niet van", vertelt de jonge vechter.

Lees ook: Nabil Haryouli sloopt tegenstander in Alkmaar (video)

Haryouli kreeg de bijnaam ’brede Marokkaan’ vanwege zijn rol in de serie ’Mocro Maffia’. Hij vertelt dat Achmed Akkabi, de hoofdrolspeler en bedenker van de serie, hem benaderde in Den Haag, omdat hij op zoek was naar een man met weinig woorden en een meedogenloze uitstraling. "Dat hadden ze goed gezien. Ik hou ervan om mijn acties te laten spreken, dat past bij mij. Hoe ik het vond? Leuker dan verwacht. Ik kan me de eerste scène die ik deed nog herinneren. Ik moest een tas in de auto zetten, instappen en wegrijden. Heel simpel. Ik moest natuurlijk steeds heel boos kijken, maar bij ’action’ moest ik ineens lachen. Ik ben met vechten natuurlijk wel gewend dat er camera’s op me staan, maar toen dacht ik: ben ik dit nou echt aan het doen, joh? Maar ik dacht gelijk ’verman jezelf, dit kun je niet maken’. Of ik verder nog iets met acteren zou willen? Ik sta er wel voor open, een Jason Statham-rolletje misschien ooit een keer. Je moet mij natuurlijk niet vragen de komediant te gaan spelen", zegt Haryouli, die toch benadrukt dat hij geen acteur is maar een vechter! "De mensen willen KO’s zien en dat is wat ik laat zien. In de ring ben ik er niet om vriendjes te maken, ik ben er echt om diegene pijn te doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team