Zoeken

Marokkaans parlement reageert op hoog salaris Vahid Halilhodzic

2 februari 2022 - 20:20 - Sport

©

De 2-1 nederlaag van Marokko tegen Egypte tijdens de extra tijd in de kwartfinales van de Afrika Cup 2022 heeft het Marokkaans parlement geërgerd. Zij richt zich tegen de Marokkaanse coach Vahid Halilhodzic en de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

De parlementsleden zijn ontgoocheld. Zij begrijpen niet dat aan het Marokkaanse team belangrijke middelen zijn toegekend zonder veel resultaat te bereiken. In een schriftelijke vraag aan de minister van Nationaal Onderwijs, Basisonderwijs en Sport, Chakib Benmoussa, vraagt de afgevaardigde Abdessamad Heikar naar de bezoldiging van de Bosnische trainer en het budget dat is uitgetrokken voor de uitgaven van zijn technisch, medisch en administratief personeel.

Lees ook: Vahid Halilhodzic bestbetaalde bondscoach op Afrika Cup

Ook de socialistische fractie heeft de minister ondervraagd omtrent de tekortkomingen die aan de basis liggen van het herhaaldelijk falen van het Marokkaanse voetbalelftal. Daarbij wordt niet vergeten wie verantwoordelijk is voor de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Volgens de parlementaire fractie is de FRMF een van de rijkste nationale voetbalinstellingen en "kunnen we bijgevolg niet de schuld van de grote verwarring, de negatieve resultaten en de opeenvolgende nederlagen van de nationale ploeg toeschrijven aan zwakke middelen of een beperkt budget".

Lees ook: Wordt Vahid Halilhodzic ontslagen na uitschakeling Marokko?

"Deze vaststelling is voor de socialistische fractie een tastbare bevestiging van de zwakte en het onmacht van de FRMF om de disfuncties aan te pakken en te corrigeren, enkel door zich tevreden te stellen met de benoeming van buitenlandse technische kaderleden met buitensporige salarissen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team