Zoeken

Sofiane Boufal verklapt prioriteit Atlas Leeuwen

22 april 2023 - 19:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Sofiane Boufal heeft in een interview gesproken over wat de prioriteit moet zijn van het Marokkaans elftal, dat voor het eerst in zijn geschiedenis de halve finale van een WK heeft bereikt.

"We moeten onze prioriteiten vaststellen. We moeten in de eerste plaats het Afrikaans kampioenschap voetbal winnen. We weten heel goed dat dit een moeilijke en complexe competitie is. Daarna zullen we nog genoeg tijd hebben om aan het WK te denken", aldus Sofiane Boufal in een interview met de Qatarese media AlKass Sports. Volgens hem "is het Afrikaans kampioenschap voetbal zeer verschillend van het WK en waren de omstandigheden in het verleden niet in ons voordeel, dus moeten wij een sterke mentaliteit hebben".

Lees ook: Sofiane Boufal spot met Cristiano Ronaldo

Marokko won éénmaal de Afrika Cup in 1976. "Op het WK is alles in orde, wat training en stadions betreft, maar in Afrika is het heel anders. We moeten realistisch zijn en ons goed voorbereiden op het toernooi, dat helemaal niet gemakkelijk zal zijn", benadrukt de 29-jarige speler.

Hij is blij dat de Atlas Leeuwen na het WK-2022 in Qatar het momentum hebben kunnen vasthouden. Onlangs versloeg Marokko Brazilië met 2-1 in een vriendschappelijke wedstrijd in het grote stadion van Tanger en speelde 0-0 gelijk met Peru in een vriendschappelijke wedstrijd in het Estadio Cívitas Metropolitano in Madrid.

Lees ook: Memorabele dansje Sofiane Boufal met moeder op WK (video)

"Het geheim van onze aanhoudend succes is dat we zijn doorgegaan met wat we op het WK hebben gedaan. We hebben een solide verdediging, een georganiseerde aanval, getalenteerde spelers en we kunnen op elk moment het verschil maken," zegt hij. Boufal voegt eraan toe dat hij en zijn teamgenoten niet mogen verslappen en inspanningen moeten blijven leveren om met de titel van de Afrika Cup naar Marokko terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team