Zoeken

Fouzi Lekjaa kreeg klap tijdens vechtpartijen na Marokko-Egypte

1 februari 2022 - 12:20 - Sport

©

Na de kwalificatie van Egypte tegen Marokko in de kwartfinales van de Afrika Cup, brak er een gewelddadige vechtpartij uit in de gangen van het Amadou Ahidjo stadion in Yaoundé (Kameroen). Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), kreeg daarbij een klap van de vierde doelman van Egypte, Mahmoud Ahmed, en verwees de zaak naar de tuchtcommissie.

De wedstrijd Marokko-Egypte was een spannende en moeilijke wedstrijd die werd gekenmerkt door uitbarstingen. Terwijl de score nog gelijk was (1-1), brak er op het veld een woordenwisseling uit tussen de Marokkaanse international Achraf Hakimi en de Egyptische Mostafa Mohamed in de 75ᵉ minuut. Egypte bracht de score op 2-1 na extra tijd. De Atlas Leeuwen verloren van de Farao’s en werden uitgeschakeld in de kwartfinales van het Afrikaans kampioenschap.

Lees ook: Afrika Cup: Fouzi Lekjaa aanwezig voor Marokko-Malawi

Na afloop van de wedstrijd brak er opnieuw een vechtpartij uit, ditmaal in de gangen van het Amadou Ahidjo Stadion. Volgens Hervé Penot van de sportkrant L’Équipe heeft de vierde Egyptische doelman, Mahmoud Ahmed, een klap uitgedeeld aan Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Achraf Hakimi moest tussenbeide komen om Lekjaa te verdedigen. Als zijn teamgenoten niet hadden ingegrepen, zou hij op de vuist zijn gegaan met spelers van de tegenpartij.

Fouzi Lekjaa eiste onmiddellijke verontschuldigingen. Toen de spanning was gezakt moest de Egyptische speler naar de kleedkamer van de Atlas Leeuwen gaan om zich te verontschuldigen. Maar Fouzi Lekjaa is niet van plan om het hierbij te laten. Hij heeft de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie, meldt Hespress.

Lees ook: Marokko tegen Egypte in kwartfinale Afrika Cup

Er was ook een heftige woordenwisseling tussen Vahid Halilhodzic, coach van het Marokkaanse elftal en Carlos Queiroz, coach van het Egyptische elftal. In de nasleep sloeg de coach van de Atlas Leeuwen de traditionele persconferentie na de wedstrijd over. Zijn Egyptische tegenhanger was niet aanwezig op de persconferentie voor de wedstrijd.

Bladna.nl