Zoeken

Britse Energean verlaat drie landen en focust op Marokkaans gas

23 juni 2024 - 06:00 - Economie

©

De Britse olie- en gasproducent Energean heeft deze week aangekondigd dat het zijn activa in Egypte, Italië en Kroatië verkoopt aan een entiteit onder beheer van Carlyle International Energy Partners. De deal heeft een waarde van 945 miljoen dollar en maakt de weg vrij voor Energean om zich te concentreren op het veelbelovende Anchois-gasveld in Marokko.

De verkoop van de activa in Egypte, Italië en Kroatië is een strategische zet van Energean om zijn portefeuille te stroomlijnen en zich te concentreren op de ontwikkeling van gasvelden in Marokko. Het Anchois-gasveld wordt gezien als een belangrijke groeimotor voor het bedrijf. Naast het Anchois-gasveld heeft Energean ook het Karish-gasveld in Israël in zijn portefeuille.

Lees ook: Chariot Oil & Gas mikt op groot gasveld in Marokko

De transactie zal Energean in staat stellen om zijn schuld te verminderen en de cashflow te verhogen. Het bedrijf zal zich ook kunnen concentreren op het investeren in hernieuwbare energiebronnen, in lijn met de doelstelling om tegen 2050 netto nul emissies te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team