Zoeken

SNCF "verliet" Californië voor Marokko

16 oktober 2022 - 08:00 - Wereld

©

De SNCF, de Franse nationale spoorwegmaatschappij, heeft een project voor een hogesnelheidstrein in Californië opgegeven, ten gunste van Marokko. Het bedrijf was van mening dat het koninkrijk minder "politiek disfunctioneel" was.

De New York Times onthult de zaak die dateert van 2011. Het Franse bedrijf werkte in Californië aan de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en San Francisco, maar kwam in moeilijkheden door vertragingen en geschillen over het spoortraject.

Lees ook: Marokko wil 1100 km HSL-spoor aanleggen

De aanbevelingen van het bedrijf voor een directe route vanuit Los Angeles en een focus op het verplaatsen van mensen tussen Los Angeles en San Francisco werden terzijde geschoven, vertelt SNCF-projectmanager Dan McNamara.

Lees ook: Marokkaanse HSL bij zeven snelste ter wereld

Het bedrijf trok zich terug in 2011. "Er gingen zoveel dingen mis. De SNCF was erg boos. Ze vertelden de staat dat ze vertrokken naar Noord-Afrika omdat het daar politiek minder disfunctioneel was. Ze gingen naar Marokko en hielpen er een spoorwegsysteem op te bouwen" aldus McNamara. De hogesnelheidstrein van Marokko ging in 2018 in dienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team