Zoeken

"Smayria" tot alles bereid om Koning Mohammed VI te ontmoeten

17 april 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een groep Marokkanen brengt hele dagen door met het spotten van de koninklijke stoet. Ze hopen Koning Mohammed VI te ontmoeten om hem hun grieven door te geven. Zij staan bekend als "Smayria".

Het doel van "Smayria" is niet om de vorst van dichtbij te zien, of om met hem op de foto te gaan, ze willen hun grieven kunnen doorgeven, meldt het dagblad Assabah. Er zijn twee soorten "Smayria". Er is een groep die de Koning opzoekt tijdens officiële activiteiten en anderen die hem liever willen zien tijdens zijn privé-uitstapjes.

Lees ook: Koning Mohammed VI krijgt nieuwe brief over vastgoeddiefstal

Deze "Smayria" dragen bijna altijd hun grieven bij zich, opgeschreven in de vorm van een brief, in de hoop dat ze die op een dag aan de Koning kunnen doorgeven. Meestal gaat het om verzoeken om tussenkomst bij het vinden van een baan, het verkrijgen van een vervoersvergunning, het helpen van mensen met speciale behoeften of het wegwerken van een dossier.

Om hun doel te bereiken moeten "Smayria" hun plannen zorgvuldig voorbereiden. Ze beginnen met uit te zoeken waar de Koning de afgelopen dagen het meest is gezien. Op die plaatsen houden ze vervolgens de wacht, zozeer zelfs dat sommigen onder geen beding die plaatsen verlaten. Ze kunnen de hele dag heen en weer lopen om de veiligheidsmaatregelen te omzeilen.

Lees ook: Marokkaan in Nederland geeft brief aan Koning Mohammed VI over grote vastgoedfraude

Anderen aarzelen niet om klusjes te doen in de straten waar de Koning wordt verwacht te passeren. Voor de "Smayria" zijn alle middelen goed om hun doel te bereiken. Ze zijn daarom ook bereid grote risico’s te nemen.

Bladna.nl