Zoeken

Koning Mohammed VI krijgt nieuwe brief over vastgoeddiefstal

16 januari 2020 - 14:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een nieuwe brief gekregen waarin de impact van vastgoeddiefstal op het imago van Marokko aan de kaak wordt gesteld.

De brief is een initiatief van de Marokkaanse vereniging voor recht en justitie ADJM. In de brief wordt onder meer vermeld dat de vastgoedmaffia in Marokko het voor het zeggen heeft, ondanks de koninklijke instructies van 2016.

Volgens de organisatie komen elk jaar tientallen klachten binnen van vastgoedfraude. Het merendeel van de slachtoffers zijn in het buitenland gevestigde Marokkanen. Deze situatie heeft een ernstige impact op het imago van Marokko. Wereld-Marokkanen hebben geen vertrouwen meer in de instellingen en in de justitie.

Het koninkrijk spant zich in voor de uitvoering van een "Nieuw ontwikkelingsmodel", maar volgens de ondertekenaars van de brief zal dit model pas werkelijkheid worden wanneer "de verloren juridische veiligheid terug wordt gevonden".

In de brief wordt gewezen op het groot aantal gevallen en op de "heersende straffeloosheid". Oplichters worden tot strenge straffen veroordeeld, maar worden niet opgesloten of vervroegd vrijgelaten, dit terwijl de slachtoffers soms het project van een heel leven in duigen zien vallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team