Zoeken

Sjeik Fizazi haalt hard uit naar Riffijnse activisten

31 augustus 2019 - 16:30 - Marokko

©

Het besluit van de Riffijnse gevangenen van de Hirak beweging om van hun Marokkaanse nationaliteit af te zien, blijft voor controverse zorgen in Marokko.

Sjeik Mohamed Fizazzi, één van de figuren van het Salafisme in Marokko, heeft ook op de zaak gereageerd door het gedrag van de activisten aan de kaak te stellen.

Assabah bericht dat de omstreden prediker in een bericht op Facebook zijn mening heeft gegeven. Volgens hem is "afstand doen van je nationaliteit hetzelfde als je ouders verwerpen".

Fizazzi, die enkele jaren geleden een celstraf uitzat voor zijn deelname aan de terroristische aanslagen in Casablanca, schreef dat een nationaliteit "een individu tot zijn natie en de mensen van deze natie verbindt".

De prediker begrijpt niet dat iemand "kan kiezen om een bastaard te worden" en verklaart dat "ieder die zijn nationaliteit durft op te geven (...) onwetend en dom is".

Nasser Zefzafi, Nabil Ahamjik, Ouassim El Boustati, Zakaria Adahchour, Samir Ighid en Mohamed Haki, hebben een verzoek ingediend bij het ministerie van Justitie om afstand te doen van hun Marokkaanse nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team