Zoeken

Nasser Zefzafi gestraft

6 november 2019 - 09:40 - Marokko

©

Meerdere Hirak-activisten zijn door de gevangenisadministratie DGAPR gestraft wegens "opstand, ongehoorzaamheid en aanvallen op gevangenispersoneel".

De DGAPR bericht in een verklaring dat een aantal Riffijnse gedetineerden naar andere gevangenissen werden overgebracht. Sommigen werden naar de isoleercel gestuurd en anderen hebben geen recht om gedurende een periode van 45 dagen hun families te zien of zelfs contact met hen te hebben.

Hirak-leider Nasser Zefzafi blijft in de gevangenis van Ras El Ma in Fez. Meerdere andere activisten die in dezelfde gevangenis werden vastgehouden werden naar Tanger en Nador overgebracht.

Vrijdag had de DGAPR in een verklaring al laten weten dat Zefzafi en meerdere van zijn aanhangers de instructies van het gevangenispersoneel weigerden op te volgen. De directeur van de gevangenis en twee van zijn medewerkers waren dezelfde dag door de DGAPR ontslagen na de verspreiding van een audiobericht van Zefzafi.

Momenteel worden 55 Riffijnse activisten vastgehouden in Marokko voor hun deelname aan demonstraties van de Hirak protestbeweging in de Rif in 2016 en 2017.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team