Zoeken

Enorme groei aantal daklozen in Fnideq

30 oktober 2020 - 19:40 - Marokko

©

Door het groeiende aantal Marokkaanse jongeren dat via illegale immigratie Europa hoopt te bereiken, neemt in de straten van de stad Fnideq ook het aantal daklozen snel toe.

Het medium Hespress interviewde een van deze jongeren, Omar Yassini, over hoe het is om op straat te leven en te slapen. Zijn plan is om illegaal de Spaanse enclave Sebta binnen te komen en op die manier asiel aan te kunnen vragen in de Europese Unie.

"In plaats van investeringen en projecten aan te trekken, trekt Fnideq nu daklozen aan, wat de economische en sociale situatie van de stad verslechtert. Hierdoor is er ook een toename van drugsverslaving, alcoholisme, bedelen en het aantal diefstallen," zegt Mohamed Azouz, een plaatselijke activist die ambtenaren dringend oproept om in te grijpen en een einde te maken aan deze situatie.

Volgens politica Khadija Zayani van de politieke partij Constitutionele Unie (UC) in Fnideq, is er een groot opvangcentrum voor dakloze kinderen. Zij kunnen hier op dit moment echter niet terecht omdat het centrum al vol zit met volwassen daklozen.

Bladna.nl