Zoeken

Silken opent drie hotels in Marokko

29 januari 2022 - 09:40 - Economie

©

Hotelketen Silken heeft plannen om binnen twee jaar drie extra vestigingen in Marokko te bouwen, namelijk in Tanger, Marrakech en Dakhla. De hotelketen heeft reeds 35 vestigingen in Spanje.

Silken heeft de ambitie zich in Marokko te vestigen. Met een Marokkaanse vastgoedpartner heeft de hotelketen een contract gesloten voor de bouw van drie vestigingen in Tanger, Marrakech en Dakhla, bij uitstek toeristische steden. Bij een normaal verloop van de bouw, zonder de gevolgen van de gezondheidscrisis, zouden de voorzieningen tussen de tweede helft van 2023 en het eerste kwartaal van 2024 geopend kunnen worden.

Lees ook: Mamounia beste hotel ter wereld

"Deze terugkeer naar internationale activiteiten maakt deel uit van ons selectief groeiplan dat onder meer hotels op toplocaties met een uniek design en architectuur omvat. Wij zullen trouw blijven aan onze filosofie en de karakteristieken die ons merk onderscheiden", vertelde Javier Villanueva, CEO van Silken, aan Ejeprime.

De keten verwierf vorig jaar drie nieuwe hotels in Tenerife, Vigo en Laguardia (Vitoria), en is van plan tegen het einde van het jaar een tweede hotel te openen in Estepona (Málaga). Ook kondigt het bedrijf de opening aan van een nieuw hotel in Platja d’Aro (Girona) in 2023.

Lees ook: Opening hotel Cristiano Ronaldo in Marrakech nabij

De groei vindt plaats in een tijd van onzekerheid, waarin bedrijven in de sector momenteel bezuinigen. Silken heeft 35 vestigingen in Spanje, waarvan er 17 worden geleased, 7 zelfstandig functioneren, 10 worden beheerd en één, in Valencia, eigendom is van het bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team