Zoeken

Sikh en zoon redden honderdtal moslims in India

4 maart 2020 - 14:24 - Wereld

©

Mohinder Singh en zijn zoon Inderjit zijn echte helden in India. De twee sikhs wisten met hun scooters een honderdtal moslims te redden tijdens gewelddadige incidenten tussen geloofsgemeenschappen.

De vader en zijn zoon besloten hun moslimburen te helpen toen er rellen uitbraken tussen de verschillende geloofsgemeenschappen in hun overwegend Hindoese wijk in Gokalpuri, in het noordoosten van Delhi.

Samen met zijn zoon bracht Mohinder Singh ruim 80 van zijn moslimburen naar een veiligere locatie waar vooral moslims wonen. De twee mannen reden zeker twintig keer over en weer naar Kardampuri met hun scooters.

"Ik heb geen hindoe of moslim gezien. (...) Ik zag enkel kinderen. Ik had het gevoel dat het mijn kinderen waren en dat er niets met hen mocht gebeuren. We hebben het gedaan omdat we allemaal als mensen moeten handelen en degenen moeten helpen die het nodig hebben.", verklaarde de sikh die zelf twee kinderen heeft en manager is van een elektronicawinkel.

De rellen begonnen toen enkele relschoppers de bevolking aanmoedigden om de "verraders" te straffen. De moslimminderheid van Gokalpuri zocht toevlucht in de Jamia Arabia Madinatul Uloom-moskee die later in de nacht werd verbrand en geplunderd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team