Zoeken

Groot-Brittannië: moslims helpen bejaarde mensen tijdens coroncrisis

3 april 2020 - 22:00 - Wereld

©

Ruim 500 leden van de Masjid Noorul Islam en de Bolton Hindu Forum hebben besloten om bejaarde mensen te helpen die in steden en dorpen van het Greater Manchester gebied in Groot-Brittannië wonen.

"De verspreiding van het covid-19 vormt een ernstig probleem voor de volksgezondheid. Het treft vooral onze senioren die al verzwakt zijn door ouderdom, ziekte en eenzaamheid. Dat is de reden waarom onze moskee en zijn gulle donoren de operatie volledig financieren.", verklaarde een woordvoerder van de Blackburn-moskee aan de media van Lancashire.

"We hopen zoveel mogelijk bejaarde mensen te helpen door in de meeste van hun behoeften te voorzien wat betreft voedsel en basisbenodigdheden, maar ook door hen een psychologische hulp te verschaffen. We zijn er ook om hen een beetje comfort te bieden met alle nodige bescherming om ze niet te besmetten.", voegde de woordvoerder eraan toe.

Het bestuur van de Bolton Hindu Forum verheugt zich tevens op deze verrijkende interreligieuze uitwisseling, die deel uitmaakt van het hulpprogramma voor alleenwonende senioren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team