Zoeken

Sihame El Kaouakibi krijgt euro schadevergoeding

6 december 2023 - 21:00 - Wereld

©

Politica Sihame El Kaouakibi heeft in de rechtbank van Brussel een overwinning behaald tegen het Vlaams Parlement. Ze ontvangt een symbolische schadevergoeding van 1 euro omdat het parlement haar geen medewerker toekende.

Na een afwezigheid van twee jaar vanwege ziekte, keerde El Kaouakibi dit jaar terug als Vlaams Parlementslid. Ze was eerder gestopt met werken vanwege een fraudeschandaal rond haar vereniging Let’s go urban.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi wil al van pasbenoemde medewerker af

Bij haar terugkeer vroeg El Kaouakibi om twee deeltijdse medewerkers, een verzoek dat, ondanks haar recht daarop, door het Vlaams Parlement werd geweigerd. El Kaouakibi stapte vervolgens naar de rechter in kortgeding en kreeg daar gelijk. Ze kreeg recht op twee halftijdse medewerkers, die in het voorjaar bij haar aan de slag gingen.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi laat website veroordelen voor naaktfoto

In een uitgebreidere behandeling van de zaak eiste El Kaouakibi 3400 euro van het Vlaams Parlement als compensatie voor de periode waarin ze zonder medewerkers moest werken. De politica kon dit bedrag echter niet rechtvaardigen. Hierdoor kende de rechtbank haar slechts een symbolische schadevergoeding van 1 euro toe.

Bladna.nl