Zoeken

Betrekkingen Marokko-Rusland: Moskou zet Algerijns blad op zijn plaats

5 november 2021 - 15:40 - Wereld

©

Moskou heeft een informatie die door de Algerijnse krant Al Shorouk is uitgebracht over een verslechtering van de betrekkingen tussen Marokko en Rusland, officieel ontkend.

"Met betrekking tot het gepubliceerde artikel, over een zogenaamde verslechtering van de betrekkingen tussen Rusland en Marokko, vestigt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken de aandacht op het feit dat verschillende landen hebben geprobeerd een wig te drijven in bilaterale overeenkomsten en banden van Moskou met Afrikaanse landen door middel van desinformatie," schreef Moskou in reactie op een artikel in de Algerijnse krant Al Shorouk getiteld "Algerije aan de oorsprong van de crisis tussen Rusland en Marokko".

"Het is betreurenswaardig dat Mohamed Mouslim (de auteur van het artikel) heeft besloten niet dieper op het onderwerp in te gaan, en dit valse nieuws met pseudo-analyses te publiceren om de gunst te winnen van een opponent (Algerije) waardoor de krant betaald wordt", schrijft de afdeling van Sergei Viktorovich Lavrov.

Mouslim baseerde zijn artikel op verschillende feiten waaronder de steun van Wagner-huursoldaten aan de Polisario, de steun van Lavrov voor een referendum in de Sahara, de opschorting van rechtstreekse vluchten, het uitstel van het Russisch-Arabische samenwerkingsforum gepland in Marrakech en het vertrek van ambassadeur Shuvaev uit Marokko, om te verklaren dat de betrekkingen tussen Rabat en Moskou zijn verslechterd.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse zaken was ambassadeur Shuvayev op vakantie en keerde hij op 24 oktober terug naar Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team