Zoeken

Seksuele intimidatie: hoofd Israëlisch verbindingskantoor in Rabat gestraft

20 april 2024 - 23:30 - Marokko

©

David Govrin, hoofd van de Israëlische verbindingskantoor in Rabat, is gestraft na beschuldigingen van seksuele intimidatie. De beschuldigingen dateren al van 2022, maar Govrin moest nu pas voor een disciplinaire commissie verschijnen.

De Israëlische diplomaat wordt beschuldigd van "seksuele intimidatie, schendingen van de ethiek en belangenverstrengeling". De beschuldigingen komen van Marokkaanse slachtoffers en werden onderzocht door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Veranderingen bij Israëlisch verbindingskantoor in Rabat

De disciplinaire sanctie houdt in dat David Govrin onder verhoogd toezicht staat en regelmatig bezoeken moet ontvangen in zijn kantoor in Marokko. Hij moet ook een strikte scheiding handhaven tussen zijn professionele activiteiten en die van zijn vrouw.

David Govrin ontkent de beschuldigingen en beschuldigt op zijn beurt de hoofdbeveiliging van het verbindingsbureau in Rabat van laster. Hij spreekt van een "intern conflict" en betwist alle beschuldigingen tegen hem. In een brief aan zijn superieuren heeft hij alle beschuldigingen nogmaals ontkend en gesproken van "represailles".

Govrin was eerder al teruggeroepen naar Tel Aviv voor onderzoek door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens zijn afwezigheid namen Alona Fisher Kamm, voormalig ambassadeur in Servië, en Shaï Cohen, de leiding van de verbindingskantoor in Rabat. Vorige zomer keerde Govrin terug naar Rabat en nam hij zijn functie weer op.

Lees ook: Marokko-Israël: David Govrin terug in Rabat na schandaal

Volgens officiële bronnen in Tel Aviv is Marc Attali, momenteel gevolmachtigd minister bij de Israëlische ambassade in Frankrijk, de beoogde opvolger van Govrin als hoofd van de verbindingskantoor in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team