Zoeken

Zorgwekkend rapport over seksuele gezondheid jonge Marokkanen

20 juli 2020 - 14:10 - Marokko

©

Ruim 37% jonge Marokkanen zouden minstens één keer in hun leven onveilige seks hebben gehad. Dat blijkt uit gegevens die werden onthuld tijdens een webinar van UNESCO Maghreb en het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) over seksuele en reproductieve gezondheid.

Luis Moa, vertegenwoordiger van de UNFPA in Marokko, verklaarde op basis van gegevens van de Verenigde Naties dat jonge Marokkanen steeds langer vrijgezel blijven. Marokkaanse mannen trouwen gemiddeld op 32 jaar en vrouwen op 27 jaar.

Marokkanen trouwen dus later maar hebben steeds vroeger seksuele relaties. Bij jongens gebeurt dat gemiddeld op 16 jaar en bij meisjes op 17 jaar.

Zorgwekkender is dat 37% van de jongeren tussen 15 en 24 jaar onbeschermde seks hebben gehad, terwijl 44% van hen af en toe condooms gebruikt. Bijna 8% van de meisjes tussen 15 en 24 jaar zijn ongewenst zwanger geraakt en bijna 70% heeft een abortus ondergaan.

Volgens Luis Moa kan deze situatie worden verklaard door de moeilijke toegang tot informatie, onderwijs en reproductieve gezondheidsdiensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team