Zoeken

Marokkaanse jeugd krijgt seksuele voorlichting van adouls

20 oktober 2022 - 10:00 - Marokko

©

De Nationale Orde van Marokkaanse Adouls, de Marokkaanse Vereniging voor Gezinsplanning (AMPF) en het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) bundelen hun krachten om jonge Marokkanen voor te bereiden op het huwelijk. Maandag werd in Salé een overeenkomst over seksuele en reproductieve gezondheid van tieners ondertekend.

Dankzij deze overeenkomst zal de de AMPF niet alleen de capaciteit van tieners op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid (SSR) kunnen versterken, maar ook opvoeders kunnen opleiden die jongeren de nodige basiskennis bijbrengen om hen op het huwelijk voor te bereiden. Daartoe zullen in de verschillende gebieden van de SSR voorlichtingscampagnes worden gevoerd, met inbegrip van gezinsplanning op het platteland.

Lees ook: Opmerkelijke cijfers over huwelijken in Marokko

De vereniging wil ook "nationale en internationale conferenties organiseren met Adouls uit moslimlanden". Op die manier worden jonge moslims in staat gesteld te trouwen en worden ervaringen en praktijken uitgewisseld. Zo kunnen gemeenschappelijke doelen worden bereikt en kunnen de materiële middelen van het UNFPA worden gebruikt om deze activiteiten uit te voeren.

De Nationale Orde en de regionale raden van Adouls hebben zich ertoe verbonden hun rol te spelen in "het vergemakkelijken van de toegang van jongeren tot het huwelijksboekje en het bepalen van de begunstigden van een opleiding ter bevordering van de reproductieve gezondheid", meldt Leseco.

Lees ook: Stripverhaal "Hshouma" moet taboes over seksualiteit in Marokko verbreken

De overeenkomst heeft tot doel de samenwerking tussen de partners te intensiveren om "via het huwelijksprogramma hoogwaardige gezondheidsdiensten aan jongeren te verlenen, die erop gericht zijn de risico’s voor de seksuele en reproductieve gezondheid te verminderen".

Bladna.nl