Zoeken

Sebta: vader die kind in reiskoffer grens liet oversteken veroordeeld

21 februari 2018 - 16:40 - Marokko

©

Een Ivoriaanse man is tot 92 euro boete veroordeeld omdat hij zijn eigen zoon in een reiskoffer vanuit Marokko naar Sebta liet smokkelen.

Het Openbaar Ministerie in de enclave had in eerste instantie 3 jaar gevangenisstraf geeist. Uiteindelijk werd deze eis herzien naar een boete van 224 euro omdat er geen bewijs bestaat dat de man wist op welke manier zijn zoon de enclave zou worden binnengesmokkeld.

Het kind, 10 jaar nu, vertelde tijdens de rechtszaak dat hij moeilijkheden had ervaren om te ademen in de reiskoffer. Hij verklaarde echter dat zijn vader niets kon worden verweten.

Ali Ouattara (45) had aan een mensensmokkelnetwerk 5000 euro betaald om zijn zoon naar Spanje te brengen. Hij probeerde eerst zijn zoon legaal te laten komen maar zijn visumaanvraag werd geweigerd omdat zijn salaris van 1300 euro als onvoldoende werd beschouwd.

Op dag van vandaag woont het hele gezin in Bilbao, in het noorden van Spanje. De vrouw die het kind in een reiskoffer de grens oversmokkelde riskeert 6 jaar gevangenisstraf maar is sinds het voorval onvindbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team