Zoeken

Sebta vindt middel op Marokko onder druk te zetten

28 februari 2020 - 10:20 - Wereld

©

Marokko besloot onlangs om de grensovergang naar Sebta te sluiten voor smokkelaars die goederen in de enclave kopen om ze vervolgens in het koninkrijk te verkopen. De autoriteiten in de enclave zijn niet blij met de maatregel en hebben een middel gevonden om Rabat ook onder druk te zetten.

De betrekkingen tussen de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten zijn al enkele weken gespannen. Sebta heeft nu besloten om Marokko te doen chanteren met een onmiddellijke terugkeer van de honderden minderjarige migranten die illegaal in de enclave verblijven.

Juan Jesús Vivas, president van Sebta, stelt dat deze jongeren een bedreiging vormen voor de stabiliteit en de veiligheid in de kleine stad in het noorden van Marokko. Hij wil hen daarom zonder wachten naar hun geboorteland terugsturen.

In totaal zouden ruim 300 minderjarige Marokkaanse migranten in de enclave verblijven, waarvan een merendeel in jeugdcentra wordt opgevangen. Een honderdtal kinderen weigert echter in deze centra te verblijven en wacht liever op straat nabij de haven op een kans om naar Europa te vertrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team