Zoeken

Bewoners Tetouan vinden oplossing na sluiting grens Sebta

26 februari 2020 - 14:00 - Economie

©

De bewoners van Tetouan hebben een oplossing gevonden na het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de grensovergang naar Sebta te sluiten voor smokkelaars.

Een groepje handelaars uit Tetouan heeft besloten om goederen uit Spanje, waarvan de import toegestaan is, via de haven Tanger Med in te voeren. De goederen zullen dus eerst vanuit Sebta naar Algeciras worden gebracht om vervolgens via de haven Tanger Med opnieuw naar Marokko te worden gestuurd.

Volgens L’Economiste zouden de kosten van deze import-export activiteit vrij laag zijn en zou het dus dé oplossing zijn om handels in Tetouan die tot nu toe smokkelwaar uit Sebta verkochten open te houden dankzij de verkoop van legaal geïmporteerde goederen.

De situatie bij de grensovergang is erg gespannen sinds het verbod op de smokkel van goederen vanuit de Spaanse enclave.

Rabat besloot medio februari ook de export van vis naar Sebta te verbieden. In de enclave wordt nu gevreesd dat hetzelfde gebeurt met groenten en fruit. De autoriteiten in Madrid hebben niet op de situatie gereageerd uit vrees voor een verslechtering van de betrekkingen met Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team