Zoeken

Spaanse partij wil leger inzetten bij Sebta en Melilla

5 mei 2022 - 19:40 - Wereld

©

Santiago Abascal, de fractievoorzitter van de extreemrechtse partij Vox in het Spaanse congres, heeft dinsdag aangedrongen op de noodzaak om de verdediging van de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko te versterken "om ze minder kwetsbaar te maken".

"De grenzen van Sebta en Melilla zijn kwetsbaar als we ons leger niet inzetten om ze te verdedigen," zei Abascal aan Telecinco. Hiermee verwijst hij naar de massale binnenkomst van zo’n 15.000 Marokkaanse migranten in mei 2021 in Sebta. De meesten van hen waren minderjarig. Het veroorzaakte een ongekende migratiecrisis in het land.

Lees ook: Spanjaarden vinden hervatting betrekkingen met Marokko nutteloos

Abascal drong aan op de urgentie om de veiligheid aan de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko te versterken "om nieuwe invasies van migranten te voorkomen". Hij vindt ook dat de inwoners van de twee autonome steden niet langer "in permanente onzekerheid en angst" moeten leven, schrijft Ceuta al Dia. "We nemen het onze eigen regeringen meer kwalijk dan Marokko", betoogde de voorzitter van Vox.

Verwijzend naar het nieuws over het bespioneren van de telefoons van president Pedro Sanchez en minister van Defensie Margarita Robles, waarvan Marokko wordt beschuldigd, zei Abascal dat de Spaanse regering, indien deze hypothese wordt bevestigd, "absoluut niets gewonnen heeft" na "alles opgegeven te hebben" aan Marokko. Met dit laatste doelt hij op de wijziging van het Spaanse standpunt over de Sahara.

Lees ook: Pedro Sanchez beschuldigd van "onderdanigheid" aan Marokko

Volgens de leider van de extreemrechtse partij is het "zeer moeilijk om goede betrekkingen te onderhouden met een land dat je bespioneert en dat je voortdurend chanteert door golven van illegale immigratie op gang te brengen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team