Zoeken

Sebta: opgelet voor hoge boetes

4 november 2023 - 20:00 - Wereld

©

Reizigers die heimelijk goederen vanuit Marokko naar Ceuta vervoeren, riskeren voortaan een boete van minimaal 500 euro.

De grenswachten bij de Tarajal-grensovergang zijn opgedragen om strikt de nationale en gemeenschappelijke douaneregels en reizigersregelingen toe te passen. Vanaf nu zullen de ambtenaren goederen en producten uit Marokko in beslag nemen die verboden zijn of waarvan de hoeveelheid die naar Ceuta mag worden gebracht beperkt is. Deze producten zullen niet aan de reizigers worden teruggegeven, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Wat als Spanje en Marokko de grensposten in Sebta en Melilla zouden afschaffen?

Als de goederen worden verborgen, zullen reizigers worden beschuldigd van smokkel en zullen ze een boete van minstens 500 euro moeten betalen, ongeacht de waarde van de in beslag genomen goederen. Sinds de heropening van de grens in mei vorig jaar is de goederenhandel met Marokko niet hervat. Het koninkrijk overweegt zijn burgers toe te staan aankopen te doen in Ceuta tot een bedrag van 2000 dirham.

Lees ook: Spanje installeert geautomatiseerd controlesysteem bij grens Melilla

De Spaanse autoriteiten staan Marokkaanse reizigers toe om tien kilo tomaten of andere groenten of fruit, vier broden en vijf kilo olie of augurken de enclave in te voeren, maar geen vlees, vleeswaren, vis, zeevruchten, eieren of melk en derivaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team