Zoeken

Drugsmokkel verijdeld: Europese Marokkaan vast in Sebta

21 oktober 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een in Spanje wonende Marokkaan is door de Guardia Civil in Ceuta gearresteerd toen hij probeerde bijna 13 kilo hasj naar Europa te smokkelen. De wereld-Marokkaan werd donderdagochtend op heterdaad betrapt, net voordat hij aan boord zou gaan van een veerboot richting Algeciras.

De ontdekking van de drugs werd mogelijk gemaakt door de inzet van de K9-eenheden van de Guardia Civil, aldus een verklaring van de Spaanse veiligheidsdiensten. Tijdens een routinecontrole sloegen de drugshonden aan. Een daaropvolgende doorzoeking van het voertuig onthulde verborgen compartimenten, met name onder een zetel en in de rugleuning.

Lees ook: Belgische Marokkanen cel in voor drugshandel in Sebta

Na de inbeslagname van zowel de drugs als het voertuig, zijn aanvullende analyses gaande. Deze procedures zullen de exacte samenstelling en zuiverheid van de hasj bepalen, waarna een rapport aan de justitie zal worden voorgelegd. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen.

Lees ook: Opnieuw wereld-Marokkaan met drugs betrapt in Sebta

De haven van Ceuta dient vaak als doorvoerpunt voor drugsorganisaties. Deze organisaties gebruiken de enclave om drugs vanuit Marokko naar Spanje te vervoeren.

Bladna.nl